"Affald i naturen er vores fælles ansvar"

- Tobias Weber-Andersen, formand i Foreningen Miljøkajakken.

Om Miljøkajakken

Foreningen Miljøkajakken er et miljøinitiativ, der har til formål at mindske affaldsmængderne i vandmiljøer – lokalt og globalt. Det gør vi ved at tilbyde alle muligheden for at få en gratis tur i Miljøkajakken under den forudsætning, at der indsamles affald, og at oplevelser i kajakken deles på sociale medier.
En Miljøkajak er effektiv til at indsamle affald op fra vandområder. Kajakken er yderst fleksibel og kan komme tæt på strandsider og kajkanter. Målsætningen er, at både indirekte og direkte, at nå en bred målgruppe og påvirke personer, der ikke er særligt bevidste om affaldsproblematikker forbundet til vandmiljøer samt skabe et større ansvar blandt befolkningen, så at henkastet affald i naturen bortskaffes på en forsvarlig måde. Ligeledes er Miljøkajakken også for dem, der i forvejen er miljøbevidste og som ønsker at bidrage til en renere natur og bymiljø.
Miljøkajakken er en dobbelt-sit-on-top kajak der har plads til to personer. Kajaktypen vi bruger, gør at personer uden kajakerfaring kan prøve Miljøkajakken. Der hvor du kan låne Miljøkajakken findes udstyr til indsamling af affald og til sikkerhed på vandet.
I løbet af 2017 benyttede mere end 800 frivillige Miljøkajakken i København og mere end 3,5 tons affald blev indsamlet. Siden da foreningen Miljøkajakken åbnet op I Aarhus og afholdt en række aktiviteter med fokus på indsamling af affald.
Kontakt os
Siden 2017 har vi samlet
0kg
affald
Book en Miljøkajak ELLER Støt projektet